Blog

De voordelen van buitengevelisolatie: minder energieverbruik, meer comfort

Een correcte isolatie van je gevel is tegenwoordig een absolute must. Een goed geïsoleerde gevel verbetert immers de energie-efficiëntie van je woning, verlaagt je stookkosten én verhoogt je wooncomfort. Uiteraard moet die buitenmuurisolatie dan wel voldoen aan strenge eisen zodat je woning tegen 2050 energiezuinig is. Een kolfje naar de hand van BZpunt!

De isolatie van je buitenmuur is minstens even belangrijk als de isolatie van je dak. Je woning krijgt als het ware een beschermende mantel tegen kou en neerslag. En wees gerust, bij buitengevelisolatie verdwijnt de isolatie helemaal achter steenstrips of pleisterwerk. En het kostenplaatje? Zie het als een investering die zichzelf doorheen de jaren terugbetaalt omdat je nu eenmaal een pak bespaart op je energiefactuur.

De voordelen van buitengevelisolatie:

1. Energiebesparend en duurzaam

Een degelijke buitengevelisolatie zorgt ervoor dat je minder energie moet verbruiken om de temperatuur op peil te houden. Zo geniet je in de zomer van een lekker fris huis en in de winter van een gezellig knusse woning. Hierdoor zal ook je verwarmingsinstallatie minder vaak aan- of afslaan. Kortom, een verminderde ecologische voetafdruk en bovenal lagere energiekosten.

2. Bescherming tegen natuurelementen

Buitengevelisolatie is niet enkel de beste bescherming tegen hitte, koude, sneeuw of regen, maar het voorkomt ook koudebruggen en bijbehorende condensatieproblemen. Zo worden koude plekken in de muren vermeden en verhoogt je algemene wooncomfort.

3. Woning stijgt in waarde

Potentiële huizenjagers zijn vaak op zoek naar woningen die goed geïsoleerd zijn. Een degelijke buitengevelisolatie verhoogt dan ook de waarde van een woning die meteen een pak aantrekkelijker wordt op de vastgoedmarkt. Daarnaast zorgt gevelafwerking voor een nieuwe en moderne uitstraling.

4. Recht op premies en subsidies

Als je opteert voor isolatie langs de buitengevel heb je recht op een renovatiepremie van 30 euro/m². Let op: de eindfactuur moet dan wel dateren vanaf 2021 en je woning moet minstens 10 jaar oud zijn. De volledige lijst van voorwaarden kan je raadplegen op de website van de Vlaamse overheid. Je kan deze premie aanvragen voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten.

Ben je overtuigd van de vele voordelen die buitengevelisolatie te bieden heeft en ben je op zoek naar ervaren vaklui? Kies dan voor BZpunt! Bij ons vind je professioneel advies op maat, een nauwkeurige afwerking van A tot Z en de voordeligste oplossing voor jouw project.

Contacteer ons voor een offerte op maat